Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Jedan dan u Veneciji


Prekrasna Venecija

Veneciju, ljepoticu Jadrana smještenu na više od 100 otoka, krase oko četiri stotine mostova i nebrojene palače. U Veneciju smo doputovali noćnom vožnjom vlakom iz Zagreba. Bila nam je usputna postaja na putovanju prema Barceloni.

Prijevoz vlakom do Venecije ne bi nikome preporučila jer je ovaj naš vlak imao strašno neudobna sjedala na kojima je izbočen gornji dio pa se glava nikako ne može normalno nasloniti... Naspavali se nismo... Ranom zorom smo stigli u Veneciju. Za doručak smo jeli sendviče napravljene večer prije, u nekom parku na koji smo naišli u šetnji.

IMG_0277

Čuvanje prtljage u Veneciji

Od željezničkog kolodvora Santa Lucia može se lako šetnjom doći do centra grada. Kolodvor je smješten na samom Canalu Grande. Od njega je do centra moguće doći i vodenim taksijem ili brodom javnog gradskog prijevoza.

Cijena čuvanja prtljage u Veneciji bila je na kolodvoru četiri eura za prvih pet sati, 0,60 eura za svaki sljedeći sat od šestog do dvanaestog i 0,20 eura za svaki sat od trinaestog nadalje (cijene su iz 2009. godine). Prtljagu je moguće ostaviti i na Piazzale Roma. Tamo je čuvanje prtljage pet eura po komadu prtljage za razdoblje od 24 sata. Radno vrijeme im je od 6,00 do 21,00 sat.

IMG_0287
Šetnja uz kanale prema centru

IMG_0301 IMG_0334
Najljepše je obići Veneciju gubeći se po njenim malim ulicama uz kanale

IMG_0306

IMG_0325
Canal Grande, dug je oko 4 kilometra! Vijuga središtem Venecije između brojnih palača...

IMG_0327
Canal Grande

IMG_0346 IMG_0417
Japanci su okupirali gondole. Suveniri su u centru na svakom koraku.

IMG_0350
Trg svetog Marka s bazilikom svetog Marka (venecijanskom katedralom)

IMG_0355
Golubovi su posvuda i ostavili su nam suvenir...

IMG_0358
Bazilika svetog Marka iz 9. stoljeća

IMG_0364
Ispred bazilike svetog Marka nalaze se drvene nešto kao šetnice koje vode turiste u samu katedralu.

IMG_0384
Kod Duždeve se palače malo pojavilo sunce

Na otvorenom prostoru između mora i Duždeve palače nalazile su se tisuće golubova. Postoje brojne bakice koje prodaju hranu za njih. Ako kupite hranu i stavite si ju na dlan računajte da će vas golubovi u potpunosti i bez straha prekriti. Bez problema vam hodaju po rukama, ramenima, pa čak i po glavi! Jedna je žena koja ih je tako odlučila hraniti bila na kraju prilično izbezumljena zbog njihovog silovitog napadaja na zrnje...

IMG_0419
Gužva s gondolama

IMG_0440
Canal Grande
O autoru

Jana Maršić Ilijašić

Jana Maršić Ilijašić
Urednica Svjetskog Putnika
Koliko god voljela putovati, čitati ili gledati dokumentarce o raznim destinacijama, Janine omiljene destinacije se nalaze na našem lijepom Jadranu, a to su Stari Grad i Korčula.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila