Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Buga - putovanje na sajam cvijeća


Sajam cvijeća kao turistička atrakcija

Do Njemačke smo došli Germanwingsom. Vlak nas je dalje dovezao do Koblenza, gdje smo se utrpali u auto i došli do mojih rođaka u St. Sebastian.U ovom su "selu" svi vrtovi uređeni, nema smeća nigdje, sve je savršeno. Nema travki po betonu, nema domaćih životinja ni pripadnih mirisa…

Na aerodromu smo imali doživljaj. Fotkam ja ubrzano Petra i Maria kako ulaze u avion, a s pola areodroma viče i maše neki frajer u radničkim hlačama boja Germanwingsa. I fotkam ja sve brže i paničnije misleći da kad se približi u domet glasa da će mi reći da ne smijem fotkati po aerodromu ili da ne smijem fotkati avion. A kad se čovjek približio čujem ga da viče – budem vas ja fotkao, jednu obiteljsku. Na aerodromu kad smo sletjeli, upotrebom par liftova elegantno se spustiš na kolodvor gdje točno u sekundu dolazi niskopodni vlak u kojega smo bez problema i vrlo elegantno uvezli dječja kolica.

koblenz37

Koblenz i sajam cvijeća BUGA

Dan poslije toga smo otišli na bus do Koblenza. Jutro je bilo prilično dramatično. Nakon vrlo užurbanih priprema s djecom koja nisu bila raspoložena za izlazak i trčanja na bus ipak smo stigli u zadnji čas. Čim smo došli u Koblenz zapelo mi je za oko da je cijeli grad izlijepljen plakatima i okićen zastavicama na kojima piše BUGA. Kad sam pitala što je to, Tomica mi je objasnio da je to njihov sajam cvijeća (BUndesGArtenshau http://www.buga2011.de/web/index.php za one koji žele znati više).

koblenz2
Reklama za BUGU - auto prekriven umjetnom travom. Natpis BUGA napravljen je od tratinčica!

Sajam cvijeća traje od travnja do listopada. Postave cvijeća se često mijenjaju kako dođe sezona cvatnje pojedine vrste. Kažu da je na BUGI najljepše dok je doba tulipana. Na sajmu je uz svaki cvijet i kartica s latinskim, njemačkim i engleskim nazivom i ti skužiš da je tamo barem 50 vrsta ruža i da se svaka drugačije zove.

koblenz18
Vidi se na karti i žičara koja ide iznad Rajne

koblenz7
Prikazat ću vam mali mali mali dio ljepota od cvijeća...

koblenz21 koblenz23
Lijevo su margarete u vodi, a desno je runolist

koblenz22

koblenz24

koblenz26 koblenz28

koblenz25

koblenz33
Zid od WC-a! Pokazuje kako uzgajati viseće biljke u nekim vrećicama s cijevima unutra!

koblenz27

koblenz19
Bilo je na sajmu i folklora i narodnih nošnji i plesa i pjesme stanovnika

Koblenz je grad veličine Karlovca (cca 106.000 stanovnika). Smjestio se na obje obale rijeke Rajne. Mi smo hodali cijeli dan i vidjeli valjda 5% onoga što se u njemu nudi. Taj je cijeli dan puhao vjetar. Malo je bilo vruće pa onda hladno, tako da smo stalno oblačili ili svlačili djecu!

koblenz1 koblenz36
Na slici lijevo smo ispred katedrale Srca Isusova, a desno na Deutsches Eckeu

koblenz12
Dvorac Stolzenfels

Vožnja brodom po Rajni

Otišli smo na jednosatnu vožnju brodom po Rajni. Turistički brod kojim smo plovili platili smo samo 4 eura. Dobije se popust ako imate kartu za BUGU. Brod je na jednu stranu vozio do dvorca Stolzenfels, a u drugom smjeru do Deutsches Eckea. Taj takozvani njemački ugao mjesto je gdje se rijeka Mosel ulijeva u Rajnu. Tu se nalazi spomenik cara Wilhelma na konju, postavljen 1897. godine. Caru je s lijeve strane rijeka Mosel koja se ulijeva u Rajnu koja mu je s desne strane.

koblenz11
Na brdu se smjestila tvrđava Ehrenbreitstein

koblenz13
Deutsches Ecke

koblenz15
Gondole od žičare nad Rajnom

Vožnja žičarom

Nakon vožnje brodom žičarom smo se odvezli na brijeg u staru utvrdu i dok smo čekali predvečer bus za nazad u St. Sebastian (gdje su moji rođaci) me sin pitao: "A kojim prijevoznim sredstvom ćemo se sada voziti?".

koblenz16
Ljudi u pratnji kolica na žičaru ulaze na posebna vrata :)

koblenz34

koblenz35

koblenz32
Pogled na Deutsches Ecke s vidikovcaO autoru

Eva Pokrivač

Eva Pokrivač
Ljubiteljica putovanja i cvijeća
Eva je za svoju prvu priču na Svjetskom Putniku odlučila objaviti zasigurno najoriginalniju temu putovanje, odlazak na sajam cvijeća u Njemačku, a sigurni smo kako ćemo od nje moći pročitai još poneku zanimljivu priču s putovanja.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila