Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Divljina oko modernog Miamija


Zoološki vrt u Miamiju

Prošli tjedan sam pisala o našem dolasku u Miami. Slijedi nastavak gdje ću vam ispričati kako smo bili u zoološkom vrtu, poznatom Everglades nacionalnom parku (Gator Park) i u vodenom svijetu u Key Biscayneu.

Jungle Island

Oko 10 h smo ušli u autobus za koji su nam prolaznici rekli da vozi u potrebnom smjeru. Vozača busa smo u detalje ispitali o najkraćem putu do Jungle Islanda. On je, naravno, bio preljubazan i opušten, kao i svi do sada Amerikanci koje smo upoznali. Platili smo 4 dolara kartu do Jungle Islanda, to je bila karta s presjedanjem. Odlično smo prošli s obzirom da smo zamalo otišli taksijem, što bi ispalo preskupo, oko nekih 300 kn u jednom smjeru.

Do Jungle Islanda smo busom došli za nekih 10-ak minuta. Išli smo preko istog mosta kojim smo i došli, onim koji povezuje Miami Downtown i Miami Beach i prekrasan je. Na žalost ga nisam baš mogla slikati jer su u busu zatamnjena stakla i neprestano poskakuje na cesti, pa nisam ni imala uporište.

Negdje u drugoj polovici prelaska mosta autobus se zaustavio i iskrcao nas van, odmah ispred Jungle Islanda. Uputili smo se unutra.

jungle_island_4
Pogled na Miami s Jungle Islanda

jungle_island_9

E, tu smo se sad, doslovno, raspištoljili s kamerom i fotoaparatom!

Jungle Island je zoološki vrt, s prekrasnom prirodom, zelenilom i jezercima. Bili smo na dva showa, jedan s aligatorima i krokodilima, koji su skoro pa domaće životinje na Floridi i nastanjeni su doslovno u svakoj bari, a drugi s tigrovima, odnosno ligerima (čita se "lajger", a to je kao neki mješanac lava i tigra).

jungle_island_5

jungle_island_7

jungle_island_6

jungle_island_2
"Lajger", mješanac lava i tigra

jungle_island_8

jungle_island_3

Vani je bilo prevruće, 40-ak stupnjeva, za umrijeti, doslovno smo dehidrirali, a ja sam par puta imala užasan osjećaj slabosti, ne znam kako se stanovnici Miamija snalaze cijeli život na toj vrućini... nije normalno!!!

Pred kraj smo u jednoj spilji pronašli krokodile pod vodom, ogromni su, a mi smo ih gledali kroz staklo. Izazivaju pravo strahopoštovanje kad vidiš koliko su to ustvari ogromne životinje!

jungle_island_10SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila