Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Idealan medeni mjesec u Miamiju!


Obilazak Miamija brodom

Nakon što smo obišli nacionalni park Everglades i Key Biscayne, sljedeće dane smo se vozali brodom i autobusom. Izlet brodom je svakako bio jako dojmljiv! Krenuli smo pravim malim gusarskim brodom iz Bayside Marketplacea na vrlo zanimljivu plovidbu po Biscayne Bayu.

izlet_brodom_1
Bayside Marketplace

izlet_brodom_2
Naš brodić :)

Vožnja je bila preugodna! S broda smo imali odličan pogled na Downtown i Miami Beach. Prošli smo ispod brojnih mostova koji ih povezuju. I naravno, uslikali smo bezbroj slika... Evo vam njih par da pokušate doživjeti Miami s mora.

izlet_brodom_12

izlet_brodom_13

izlet_brodom_3

izlet_brodom_4

izlet_brodom_5

izlet_brodom_6

izlet_brodom_8

Nakon toga smo plovili pokraj umjetno napravljenih otočića sa vilama slavnih osoba.Te vrlo luksuzne građevine su smještene odmah uz obalu otočića, onako ogromne, s palmama ispred obavezno. E tu Hrvoje i ja nismo mogli doći sebi, brod je išao od kuće do kuće i voditelj je za svaku rekao čija je, Madonina, Will Smithova, Don Johnsonova, Julio Iglesiasova....itd, itd.

Turisti s nama su se raspametili, a meni je to bilo grozno, i Hrvoju isto. Prvo, kuće jesu prekrasne i zanimalo bi me u smislu da si želim jednu takvu, ali sigurno ne tko živi u kojoj kući i tako sat vremena pričati! Kao da smo u zoološkom, a ti ubogi bogati i slavni životinjice za razgledavanje.

izlet_brodom_10
Kuće bogatih i slavnih...

izlet_brodom_11

izlet_brodom_9

Moram reći da su Amerikanci bas čudni, npr. voditelj opisuje neku građevinu i glavno što o njoj ističe je koliko je milijuna dolara za nju utrošeno, i koja je svjetski poznata firma u njoj smještena, sve im je materijalno. U Europi se tako ne obilazi turistički, pa valjda treba reći koje je godine građevina sagrađena, pa prikazati glavni trg, neki spomenik kulture ili tako nešto!


SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila